Oh My George heeft meer dan 10 jaar ervaring in vastgoed en interieurontwerp. We zijn een vastgoedkantoor, maar wel een vastgoedkantoor nieuwe stijl. Met oog voor esthetiek, passie en een persoonlijke aanpak.

Onze filosofie

SOLD by George: 5 slaapkamers, 2 badkamers, tuinkamer, tuin, 2 dakterrassen, wijnkelder, marmeren sierhaard met zeeheld
300 m²

Uiterst gedetailleerde meesterwoning met hoge WOW factor in Oud-Berchem

In een rustige straat in Oud Berchem, De Wittestraat, vind je een unieke meesterwoning met een indrukwekkende gevel en een rijke geschiedenis. Bijna afgebroken aan het begin van de jaren ‘80, maar op de valreep gered door de inspanningen van een ijverige buur. Gelukkig maar!

Pand

De Wittestraat,
2600 Berchem
Berchem

Snelle feiten

 • 5 slaapkamers
 • 2 badkamers
 • tuinkamer
 • studeerkamer
 • tuin
 • 2 dakterrassen,
 • wijnkelder
 • marmeren sierhaard met zeeheld

Omschrijving

De beleving van deze woning begint bij het aanbellen aan de dubbele voordeur, je trekt aan een ijzeren, hangende bel en hoort in de verte een gezellige tingeling. De voordeur gaat open, je betreedt de marmeren treden en wordt ontvangen in een brede hal die toegang geeft naar het salon vooraan, de eetkamer in het midden en de keuken daarachter (handig met boodschappen, een rechtstreekse toegang). Het salon en de eetkamer zijn toegankelijk via 2 dubbele deuren uitgevoerd in glas met prachtige ronde bogen. Ze zijn een kenmerkende herinnering aan de organische art nouveau architectuur uit de belle époque (het huis werd vermoedelijk gebouwd in 1906). Genagelde visgraat parket, marmeren sierhaarden in uitzonderlijke zwarte marmer, lambriseringen, originele spiegels met zeehelden, je weet werkelijk niet waar eerst te kijken. Uit betrouwbare bron weten we dat er in vervlogen tijden geregeld soirées werden georganiseerd in deze mooie, voorname kamers. Met een echte chef-kok en butler die verderop in de straat woonden. Vandaag kan je zelf koken in een moderne keuken uit 2006 met een fornuis op gas en een eiland. Terwijl je in de potten staat te roeren, heb je een moment om weg te dromen bij de prachtige, authentieke muurschilderingen in de eetkamer. Voorbij de keuken is een gezellige tuinkamer die jaren gebruikt werd als speelkamer, door de kinderen. Als er diners georganiseerd werden, konden zij daar rustig (of luidruchtig) spelen zonder de ouders te hinderen. Éen van de glaswanden van deze kamer kan volledig opengezet worden zodat tuin en kamer één worden. Ze beschikt trouwens ook over een gastentoilet met handenwasser. De tuin van 40 vierkante meter is zuid georiënteerd. Bovendien zijn er nog 2 dakterrassen waar je kan genieten van de allereerste zonnestralen in de lente. Een terras sluit aan bij de studeerkamer op de 1ste verdieping, het 2de terras op de bovenste verdieping is toegankelijk vanuit de trappenhal. Naast de studeerkamer zijn er op de 1ste verdieping nog 2 zeer ruime kamers (met ingemaakte kasten) en een badkamer die in 2009 vernieuwd werd, in dezelfde stijl als de keuken. De studeerkamer heeft een geheime berging waar de cadeautjes van de Kerstman verstopt kunnen worden. Op de 1ste tussenverdieping is er een logeerkamer met eigen toilet. Op de 2de tussenverdieping geeft een overloop toegang naar een, wat we noemen, meidenkamer en 2de badkamer met ligbad en douche. Die kan gebruikt worden door de 2 slaapkamers op de bovenste verdieping, waar zelfs een extra keuken is. De plafonds op deze bovenste verdieping zijn nog steeds hoog, wat uitzonderlijk is. Zelfs de prachtige sierhaarden in marmer bleven hier bewaard.

De huidige eigenaars besloten in 2019 om de gevel te renoveren, wat een goede beslissing bleek. Het stukwerk van het balkon werd weggenomen en een schitterende blauwe hardsteen kwam tevoorschijn. Ook alle ramen werden in dat jaar vervangen door houten schrijnwerk met driedubbele beglazing. De ramen op de bovenste verdieping van het huis kregen zelfs een mooie, maar vooral veilige, zwartgelakte ijzeren borstwering. Op die manier konden de dochters in alle veiligheid op hun slaapkamers spelen en slapen.

Tot slot heeft de woning een droge en nette kelder. Je vindt er de technische installaties terug (met een recente en computergestuurde verwarmingsketel) en de aansluitingen voor de was- en droogmachine. Er zijn ook ingebouwde rekken voor het bewaren van wijn.

De woning werd gebouwd omstreeks 1906 en verbouwd sinds 2005.

De installatie is niet conform met het AREI.

EPC waarde: 359 kWh/m² met certificaatnummer 20210214-0002373433-RES-1.

Stedenbouwkundige bestemming: gemengde woon- en industriegebieden – Stedenbouwkundige vergunning: ja – Geen verkavelingsvergunning uitgereikt – Geen dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding uitgereikt – Geen recht van voorkoop – Niet gelegen in overstromingsgebied.

Het kadastraal inkomen bedraagt 1427 euro.

Ontdek deze buurt, plekjes gespot door #OHMYGEORGE

 • Albert Heijn supermarkt
 • Atelier Haider Ackermann mode
 • Bistro Chicane restaurant
 • Boker Tov restaurant
 • Café Lucien koffie
 • Cantaloop uitgaan
 • De Koninck vrije tijd
 • Domein Hertoghe park
 • Vin d'Où restaurant
 • YUST vrije tijd

Oh my Karen

Karen Buyens begeleidt je met passie en precisie in het verkopen of zoeken naar je nieuwe woning. Ze heeft een ervaring van meer dan 10 jaar in de sector en stond eerder in Knack Weekend met haar werk als interieurontwerper.

Wanneer ze geen huizen laat bezichtigen, vind je haar terug in Italië of de rest van de wereld. Ze is een vrouw die houdt van kleine en grote avonturen, eentje die steeds hogere doelen stelt. In 2019 besloot ze om Oh my George op te richten, waar ze kopers en verkopers een unieke beleving in de wereld van wonen geeft.

karen@ohmygeorge.be
‭+32 474 25 99 25‬