Oh My George heeft meer dan 10 jaar ervaring in vastgoed en interieurontwerp. We zijn een vastgoedkantoor, maar wel een vastgoedkantoor nieuwe stijl. Met oog voor esthetiek, passie en een persoonlijke aanpak.

Onze filosofie

RENTED by George: 2 slaapkamers, art deco, bibliotheek, dressing, gerenoveerd, terras, gemeenschappelijke tuin
165 m²

Chique art-decoappartement* uit de roaring twenties in een appartementsgebouw genaamd Cyclops

Waar de Marialei en de Helenalei elkaar kruisen, waan je je in Parijs. Bar Vert aan de rechterzijde, een prachtig hoekcomplex in beaux-artsstijl aan de linkerzijde. Verderop in de straat een Magnolia in één van de voortuintjes met smeedijzeren hekken. En OMG mag nu voor het appartement op de 7de verdieping van gebouw Cyclops op zoek gaan naar een nieuwe, architectuur lover bewoner.

Pand

Helenalei,
2018 Antwerpen
Haringrode

Snelle feiten

 • 2 slaapkamers
 • art deco
 • bibliotheek
 • dressing
 • gerenoveerd
 • terras
 • gemeenschappelijke tuin

Omschrijving

Waar de Marialei en de Helenalei elkaar kruisen, waan je je in Parijs. Bar Vert aan de rechterzijde, een prachtig hoekcomplex in beaux-artsstijl aan de linkerzijde. Verderop in de straat een Magnolia in één van de voortuintjes met smeedijzeren hekken. En op de nummers 18, 20 en 22 een complex van 3 appartementsgebouwen in art-decostijl naar de hand van architect Alfons Francken. Waar het complex in 1921 als één geheel werd ontwerpen, kwamen de gebouwen één na één tot stand, te beginnen met “Cyclops” in 1921, gevolgd door “Titan” in 1922 en ten slotte “Vulcan” in 1923. Met zijn negen bouwlagen, was het complex “Cyclops”, “Vulcan” en “Titan” tot de bouw van de Boerentoren een van de hoogste woongebouwen van Antwerpen. OMG mag nu voor het appartement op de 7de verdieping van gebouw Cyclops op zoek gaan naar een nieuwe, architectuur lover bewoner.

Daar waar Alfons zich in 1921 bezighield met het jasje, neemt Adinda sinds 2011 het interieur voor haar rekening. Met veel smaak en kleur geeft ze elke ruimte een eigen, warm karakter. De plattegrond van het appartement heeft de vorm van een langgerekte T. Daardoor bestaat de woonruimte uit een enfilade van salon, eetkamer, veranda en terras. De gebruikelijke indeling van een burgerhuis gericht op een welstellend bewonersprofiel. Zo staat het te lezen op de website van de inventaris van onroerend erfgoed. Wij omschrijven de indeling liever als woonkamer, ontspanningsruimte, eetkamer en terras. Aansluitend bij de woonkamer is een extra bibliotheekruimte. Verbonden door een lange gang bevinden zich in het achterste gedeelte van het appartement de keuken, 2 slaapkamers, een dressing en een badkamer. Niet alleen in de keuken kan je in The Great Gatsby stijl genieten van bubbels, ook in bad. Bubbelebubbelebuh! Door de langgerekte indeling, die in de eerste plaats tot doel had de bijna 25 meter diepe achterbouw van voldoende lucht en licht te voorzien, ontstond een gemeenschappelijke binnentuin met volgens plan zelfs ruimte voor een tennisveld en een kinderhofje. De gemene kosten bedragen een provisie van 295 euro/maand voor de privatieve verbruikskosten voor aardgas, elektriciteit en water en voor het onderhoud en de elektriciteit van de gemene delen en de lift, de blokpolis en het beheersloon van de syndicus.

Het gebouw werd gebouwd in 1921 en het appartement werd gerenoveerd in 2011.

EPC waarde: 196 kWh/m² met certificaatnummer 20230503-0002877596-RES-1.

295 euro/maand: provisie voor de privatieve verbruikskosten voor aardgas, elektriciteit en water en voor het onderhoud en de elektriciteit van de gemene delen en de lift, de blokpolis en het beheersloon van de syndicus.

Dit appartement wordt gemeubeld verhuurd en kan ook ongemeubeld gehuurd worden aan 1.495 euro/maand.

De verhuurperiode voor dit appartement is bepaalde duur (1 jaar) of onbepaalde duur (3-6-9 jaar).

Het appartement is in principe onmiddellijk beschikbaar, na overleg met de verhuurder.

Ontdek deze buurt, plekjes gespot door #OHMYGEORGE

 • August restaurant
 • Bar Vert koffie en lunch
 • Bobby uitgaan
 • Body Wave wellness
 • De Koninck vrije tijd
 • De Koninck, Antwerp City Brewery vrije tijd
 • Extra Fika Eetcafé uitgaan
 • Frieterij restaurant
 • PAKT vrije tijd
 • Proxy Delhaize Groen Kwartier
 • Stofwisseling shop
 • The Jane restaurant

Oh my Axelle

Axelle Warin is dol op bakjes, mandjes en kaftjes. Zolang het maar structuur geeft. Die eigenschap past perfect bij de aanpak van Oh my George. Met Axelle erbij krijgen de panden in verhuur bij Oh my George alle aandacht die ze verdienen.

In haar vrije tijd geniet ze met volle teugen van het leven, omringd door vrienden en familie. Beschouw haar als een echte levensgenieter: zon, lekkere hapjes en goed gezelschap. Meer heeft deze jonge dame niet nodig.

axelle@ohmygeorge.be
+32 491 55 40 64