Oh My George heeft meer dan 10 jaar ervaring in vastgoed en interieurontwerp. We zijn een vastgoedkantoor, maar wel een vastgoedkantoor nieuwe stijl. Met oog voor esthetiek, passie en een persoonlijke aanpak.

Onze filosofie

SOLD by George: architectenwoning, bOb Van Reeth, brutalisme, 4 slaapkamers, 2 badkamers, tuin, kelder
218 m²

Brutalistische woning van architect bOb Van Reeth in de Harmoniewijk

Het is een verschrikkelijk misverstand dat de architect vrij moet zijn. Hoe meer beperkingen je hebt, hoe makkelijker het is creatief te zijn.

Bob Van Reeth, Vlaamse architect

Pand

Sterstraat,
2018 Antwerpen
Harmonie

Snelle feiten

 • architectenwoning
 • bOb Van Reeth
 • brutalisme
 • postmodernistische gevel Charles Vandenhove
 • 4 slaapkamers
 • 2 badkamers
 • tuin van ca. 45 m²

Omschrijving

Achter een postmodernistische gevel van Charles Vandenhove gaat een unieke woning schuil ontworpen door de Vlaamse architect bOb Van Reeth (°Temse, 1943).

De woning werd in 1980 gebouwd in opdracht van de vorige bewoners, ware kunst- en cultuurliefhebbers met een brede kennis over architectuur en stedenbouw. De huidige bewoners zijn de 2de eigenaars die op zoek gaan naar een nieuwe liefhebber om hen op te volgen. Met veel plezier wonen zij in deze woning die zo gebouwd is dat je als gezin samenwoont maar toch autonoom zou kunnen leven. Een voorbeeld hiervan is de dubbele ingang: een deur voor mevrouw en een deur voor mijnheer.

Door de trappenhal in het hart van de woning te brengen, ontstaat een uniek woonconcept met enorm veel beleving en natuurlijk licht. Aan weerzijden van deze centrale hal worden slaapkamers, badkamers en woon- en werkkamers getekend, de ene aan de straatzijde en de andere aan de tuinzijde (met groen uitzicht vanuit bad en bed). Op de begane grond is de keuken aan de straatzijde gelegen en toegankelijk langs 2 kanten. De woonkamer sluit aan op de traphal en dringt door tot de tuin via een hoge en afgeschuinde veranda. Het geheel is opgevat als een open planconcept met een dubbele circulatie via de traphal, waar de units door houten schuifdeuren kunnen worden afgesloten. De badkamers, de keuken en de ingemaakte kasten maken deel uit van de oorspronkelijke inrichting en zijn tijdloos. De zuidwest georiënteerde tuin van ca. 45 m² is een oase van rust. Het aanwezige tuinpaviljoen werd ook ontworpen door bOb Van Reeth (uiterst zeldzaam in België volgens ons, een tuinhuis ontworpen door een architect). Het achtergelegen groene perceel zorgt voor privacy en een groen uitzicht. In de ruime kelder bevinden zich de aansluitingen voor de was- en droogmachine en een extra lavabo.

De gevel is een ontwerp van Charles Vandenhove en dient als scherm voor de in 1980 nieuw opgetrokken woning tussen de bestaande gemene muren. Ze is uitgevoerd in Carrara marmer en blauwe hardsteen en heeft dus 2 voordeuren.

Wil je meer te weten komen over bOb Van Reeth? Dan kunnen we je het boek ‘vOlOp bOb’ aanbevelen dat te verkrijgen is bij uitgeverij Palingdroom.

De woning werd gebouwd in 1980, de gevel dateert van 1985.

De installatie is conform met het AREI (tot 04 januari 2038).

EPC waarde: 202 kWh/m² met certificaatnummer 20210324-0002392234-RES-1.

Stedenbouwkundige bestemming: woongebied – Stedenbouwkundige vergunning uitgereikt – Geen verkavelingsvergunning uitgereikt – Geen dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding uitgereikt – Geen recht van voorkoop – Niet gelegen in overstromingsgebied.

Het niet geïndexeerd kadastraal inkomen bedraagt 877 euro.

Ontdek deze buurt, plekjes gespot door #OHMYGEORGE

 • Black Smoke restaurant
 • De Koninck vrije tijd
 • De Koninck, Antwerp City Brewery vrije tijd
 • Fosbury & Sons co work
 • Harmoniepark park
 • Modest Furniture shop
 • The Jane restaurant

Oh my Karen

Karen Buyens begeleidt je met passie en precisie in het verkopen of zoeken naar je nieuwe woning. Ze heeft een ervaring van meer dan 10 jaar in de sector en stond eerder in Knack Weekend met haar werk als interieurontwerper.

Wanneer ze geen huizen laat bezichtigen, vind je haar terug in Italië of de rest van de wereld. Ze is een vrouw die houdt van kleine en grote avonturen, eentje die steeds hogere doelen stelt. In 2019 besloot ze om Oh my George op te richten, waar ze kopers en verkopers een unieke beleving in de wereld van wonen geeft.

karen@ohmygeorge.be
‭+32 474 25 99 25‬